fbpx

Kommentarer om EMtransform

Kunder

Jag är så glad! Jag har haft stora problem med min axel under ett års tid efter att jag ramlat på cykeln. Löparakuten har hjälpt mig med behandlingar vilket har minskat min smärta. Nu har vi toppat det med några omgångar med en ny maskin, EMtransform, som har aktiverat musklerna som legat i dvala, och det känns väldigt mycket bättre. Behandlingen var snabb och enkel. Intensiteten anpassades så att det kändes bra och smärtfritt. Jag kände hur muskulaturen fick jobba och första gången var jag rejält trött efter behandlingen. Vartefter jag fick flera behandlingar kunde intensiteten ökas för att matcha att musklerna började svara bättre. Jag har kommit på att, nu gör vissa rörelser inte ont längre, t ex att borsta håret eller att sitta på cykeln längre träningspass. Dessutom upplever jag mindre stelhet i musklerna runt axeln och rörligheten är större.

Eeva M, Triathlet

Till en början var jag mycket skeptisk till alltihop. Efter en snabbanalys av de bakomliggande teorierna så tyckte jag ändå att det fanns någon sorts rimlighet i det hela. Det är dock skillnad på en idé som är rimlig i teorin och någonting som ger faktiska resultat i praktiken. Jag hade dock blivit kittlad av tanken och valde att boka upp fyra behandlingar av sätesmuskulaturen, som varit min svaga punkt när intensiteten i träningen skruvats upp.

Jag upplevde första behandlingen aningen obekväm då jag inte hade kontroll över hur musklerna kontraherade. Jag stannade därför på ganska låg effekt första gången. Dagen efter körde jag ett pass med korta intervaller och kände direkt att någonting var annorlunda! Jag var rapp och explosiv på ett sätt som jag inte varit innan och kunde behålla tryck ut ur kurvorna utan att tappa höjd i steget. Placebo? Visste inte riktigt hur jag skulle tolka det men jag var i alla fall inte negativ till nästa behandling…

Nu var jag lite beredd på känslan och det var inte alls lika obekvämt som första gången. Fortfarande var det dock relativt låg effekt och jag kände mig inte riktigt bekväm att öka ännu. Påföljande träning, med medellånga intervaller, märkte jag ingen större skillnad. Den nya rappheten och blixtsnabbt ”svar” från sätet fanns kvar men jag upplevde inga nya fenomen.

Den tredje behandlingen kändes helt annorlunda! Plötsligt var det nästan skönt att ligga där och låta musklerna hoppa och det var inga som helst problem att öka effekten ända upp till max. Kände av en viss träningsvärk några dagar efteråt. Lite stelt och tungt att jogga men när jag sprang fort kände jag mig som en bulldozer som bara forcerade alla hinder och motstånd och jag gjorde mitt absolut snabbaste pass som veteranlöpare, helt utan att förta mig.

När jag gjorde den fjärde behandlingen var jag fortfarande öm i musklerna och kunde inte gå på maxeffekt. Känslan hängde kvar några dagar och jag var ganska trött i allmänhet, så påföljande träningspass var inte superbra. Ytterligare någon vecka senare kom det ett nytt släpp och jag upplever nu att jag orkar springa med ett högre steg även när tröttheten kommer och att jag har bättre timing i fotisättningarna, framför allt i kurvlöpningen.

Fredrik E, Sprinter

Jag provade behandling med EMtransform eftersom jag inte fick mitt vänstra säte att aktiveras pga att jag hade hoppat på kryckor i några månader.  Hur mycket jag än försökte få liv i sätesmuskulaturen så gick det inte, trots timmar på gymmet och i löpspåret.

Vid första behandlingen märktes det verkligen att vänstra sätet hade lagt av för det reagerade väldigt långsamt. Efter fyra behandlingar så hade musklerna vaknat och skillnaden var total! Plötsligt kunde jag känna att sätet jobbade när jag tränade.

Behandlingen var smärtfri och inte obehaglig på något sätt. Jag är helnöjd!

Anna O, Trail ultra löpare